Saturday 15 June 2024  
   

ФИБРАН xps
Print
.
 
ФИБРАН xps - квалитетна термоизолација
ФИБРАН xps- тиркизна термоизолација произведена од екструдиран полистирен, е компактна за широка употреба при аплицирање на градежни и индустриски конструкции, зависно од наведените терхнички карактеристики.
ФИБРАН xps-  е произведен со користење на гасови кои не и штетат на околината, во согласност со Европските регулативи.
 
ФИБРАН xps - широка примени
ФИБРАН xps создава комплетен ЕНЕРГЕТСКИ ШТИТ , против екстремните температури со сите физички и хемиски карактеристики, дури и при голема изложеност на влага или влажно подрачје.
 
ФИБРАН - сигурен партнер
ФИБРАН користи константни и строги правила за квалитет, и е во постојан развој на нови производи, зависно од барањата на пазарот. ФИБРАН производите го носат СЕ знакот, што гарантира дека тие се тестирани и се во согласност со Европската легислатива, а со тоа и производствниот процес е константно контролиран. Исто така, ФИБРАН ги има сите Евроски Технички Одобренија кои се однесуваат на специфичните барања за апликации.
ФИБРАН експертите имаат подготвено технички решенија, брошури за дизајнерите. Доколку имате потреба, Ве молиме контактирајте го Техничкиот департман на ФИБРАН за дополнителни совети при купување или апликација на одреден производ.


Designation code
Print

Key for designation codes of thermal insulation products made of extruded polystyrene, according to the standard EN 13164:   

XPS – abbreviation for EXTRUDED POLYSTYRENE
EN 13164 – number of the European standard for extruded polystyrene thermal insulation products
Ti – declared level of thickness tolerance
CS(Y/10) – declared compressive strength at 10% deformation
TR – declared rate of tensile strength perpendicularly to the surface
DS(TH) – declared rate of dimensional stability under specified temperature and humidity conditions
DLT(i)5 – declared level of deformation under specified compressive load and temperature
WL(T)I – declared rate of long-term water absorption by immersion
WD(V)I – declared rate of long-term water absorption by diffusion
MUi – declared water vapour diffusion resistance factor
FTi – declared rate of freeze-thaw resistance                            Rss Feeds

Products

Technical support

First energy aid

Photo Gallery


Copyright © 2024 Fibran (Terms of Use) (Protection of personal data) Designed & Developed by Tessera